2017-08/pleziervaart-klein

Certificering

Komt uw vaartuig in aanmerking voor certificering volgens de binnenvaartwet, dan laten wij tegenwoordig de casco-inspectie door ons zusterbedrijf Register Holland uitvoeren. Register Holland is door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) aangewezen voor het uitvoeren van inspecties voor certificering en het afgeven van onderstaande certificaten:

  • CBB (Communautair Binnenvaartcertificaat voor Binnenvaartschepen) 
  • CVOR (Certificaat van Onderzoek voor de Rijn)
  • CVG (Certificaat van Goedkeuring t.b.v. ADN-schepen)
  • Aanvullende certificaten zoals CCR-inbouwverklaring, duwbijlage, aanvullend certificaat Rijn voor zeeschepen en Zone 2 voor passagiersschepen.
  • Ook voor administratieve wijzigingen kan men bij Register Holland terecht.

Pleziervaartuigen langer dan 20 meter

En wist u dit al? Pleziervaartuigen die langer zijn dan 20 meter zijn vanaf 1 januari 2019 verplicht om een certificaat te hebben. Ook wanneer uw pleziervaartuig een groter volume heeft dan 100m3 (berekend als: (L) lengte x (B) breedte x (D) diepte) of als een sleepboot als pleziervaartuig gebruikt wordt, zal deze gekeurd en gecertificeerd moeten worden. Volgens de nieuwe Binnenvaartwet mag een dergelijk schip zonder geldig certificaat aan boord niet varen. Is deze regeling op u van toepassing? Zorg dat u er op tijd bij bent en neem een kijkje op de site van Register Holland!