2021-11/foto-2

Over SVD

Selles & van Dijk Experts is een one-stop-shop voor verzekeraars en scheepseigenaren in de plezier-, zee- en binnenvaart als het gaat om taxaties, expertises, inspecties en vooropnames. Het bureau werd in 2010 opgericht door Corine en Rob van Dijk. Een paar maanden na de start nam Van Dijk Expertise, zoals het bureau toen nog heette, Selles Expertise uit Kampen over.

Amper twee jaar na de start werd Expertise- en taxatiebureau v/h Van Geest ook overgenomen, een voornamelijk voor beursmakelaars werkend maritiem taxatie- en expertisebureau uit Maasbracht, wat volgens zeggen de grootste binnenhaven van Nederland is. Met deze vestiging in het zuiden konden de hele Nederlandse markt en alle omringende landen worden bediend.

Het bureau had ambities. In de jaren 2012 en 2013 werkte Selles & van Dijk als enig particulier bureau in Nederland aan het verkrijgen van de accreditatie om scheepsinspecties te mogen doen, de verplichte casco- en veiligheidskeuringen voor afgifte van een vaarcertificaat. En dat lukte: eind 2013 werd Selles & van Dijk Experts, als eerste particuliere bureau, tijdens een feestelijke bijeenkomst door de ILT gemandateerd voor het afgeven van certificaten voor de binnenvaart. Tijdens deze bijeenkomst kregen twee andere partijen ook dit mandaat. En laat een van de twee andere partijen nou Register Holland zijn, een bureau dat in 2014 door Selles & van Dijk werd overgenomen.

Inmiddels zijn alle certificerende werkzaamheden ondergebracht bij Register Holland. Een duidelijke taakverdeling is wel zo duidelijk voor opdrachtgevers. Alle andere, niet certificerende werkzaamheden zijn ondergebracht bij Selles & van Dijk Experts en bij v/h Van Geest. Denk daarbij aan expertises, vooropnames en natuurlijk ook taxaties. 

Selles & van Dijk Experts is onderdeel van de Van Dijk Expertise Groep en is gevestigd in Meppel en Maasbracht.