Mandaat overgedragen aan Register Holland

Geplaatst op

Vorig jaar november is Selles & van Dijk Experts, samen met zusterorganisatie Register Holland, gemandateerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) voor het afgeven van certificaten voor de binnenvaart. Namens de minister van Infrastructuur en Milieu (IenM) zijn daarmee alle certificerende werkzaamheden van de ILT  definitief overgedragen aan marktpartijen. Door het gehele certificerende proces over te dragen kreeg de ILT meer ruimte om aandacht te besteden aan handhaving van de Binnenvaartwet. Dat dit een bijzonder moment in de geschiedenis is moge duidelijk zijn.

Selles & van Dijk Experts is gemandateerd voor pakketten 2 en 3, Register Holland voor pakketten 3 en 4. Certificaten voor motorvrachtschepen (pakket 2) konden derhalve alleen door Selles & van Dijk Experts afgegeven worden.
Daar is per vandaag, 15 oktober, verandering in gekomen. Zusterbedrijf Register Holland is namelijk ook gemandateerd voor pakket 2. Register Holland mag nu dus ook certificerende werkzaamheden uitvoeren voor motorvrachtschepen. Omdat Register Holland nu gemandateerd is voor alle certificerende werkzaamheden is besloten om vanaf vandaag alle inspecties door Register Holland te laten uitvoeren. Selles & van Dijk Experts richt zich voortaan volledig op maritieme schades, vooropnames en taxaties.

Beide organisaties zijn onderdeel van de Van Dijk Expertise Groep uit Steenwijk. Ook expertise- en taxatiebureau v/h Van Geest maakt hier deel van uit.

Terug naar nieuwsarchief